Johanneke ter Stege resideert

Bij Stroom heeft Johanneke ter Stege onlangs een week lang haar artistieke vleugels uitgeslagen in een bijzondere residentie. Onze residentiestudio functioneerde als cocon waarin de focus gericht was op het creëren van nieuwe muziek, als een hoofdstuk binnen een langer verhaal van meerdere residenties.

Johanneke ter Stege (Enschede, 1990) is een singer/songwriter en voormalig stadsdichter van Deventer die de laatste tijd haar poezië combineert met elektronische live muziek. De residentie bij Stroom was voor Johanneke een onderdeel van meerdere residenties waarin ze kan werken in nieuwe omgevingen. Dit bood Johanneke niet alleen de ruimte om te werken aan nieuwe muziek, maar leidde ook tot een samenwerking met schrijver en cabaretier André Manuel. Over haar verblijf schrijft Johanneke het volgende:

"De week bij STROOM heeft me goed gedaan en was een geweldige start van een groter residentieproject dit jaar. Het gaf me de kans om in een fijne, huiselijke studio liedjes af te maken die al een tijdje op de plank lagen en hiervan demo’s op te nemen. Ik kon uitzoomen op mijn werkproces en stilstaan bij het overkoepelende thema binnen mijn werk. Niemand minder dan André Manuel kwam me een dagje vergezellen om te praten over onafhankelijk blijven, perfectie omarmen en natuurlijk samen muziek te maken. Een nieuwe omgeving in een pand met medemuzikanten die af en toe een praatje komen maken heeft wonderen gedaan voor mijn creativiteit en op de laatste residentiedag gaf ik een bescheiden presentatie in de studio die een week lang woonkamer en speeltuin ineen was geweest. De feedback die ik er ontving, onder andere van medemuzikanten bij STROOM inspireerde me en motiveerde me om door te gaan op de ingeslagen weg."

Johanneke ter Stege samen met André Manuel

De week werd afgesloten met een intieme presentatie van Johanneke in een besloten setting. Het publiek kreeg de kans om haar werk te ervaren, waaronder live improvisaties en haar nieuwe liedjes.

Stroom blijft een broedplaats voor artistieke innovatie, waar kunstenaars de vrijheid vinden om te experimenteren en te groeien. Wil je meer weten hierover of heb je een project die je wilt aandragen voor een residentie? Neem dan hier contact met ons op.

Previous
Previous

Get creative: Open Inschrijving voor Artistieke Residentie bij Stroom!

Next
Next

New Music: Stay Awake